Hej. Dzis otwieralem szybe (elektryka) i zjechala mi tylko tak gdzies na 1/3 w dol, dalej nie chciala. No to zamykam i jedzie sama pieknie do gory ale jak dojechala juz do samej gory to automatycznie otworzyla sie na jakies 15 cm. Co jest grane? Dodam ze jak zamykam wszystkie szyby z kluczyka w drzwiach to podjezdza do samej gory bez problemu i tak zostaje, ale jak chce w taki sam sposob otworzyc to znow staje na 1/3 wysokosci. Reszta szyb otwiera sie na maksa. Mam nadzieje ze w miare jasno napisalem o co chodzi. :lol:
mam troche doswiadczenia w temacie, bo ostatnio zmienialem mechanizm podnosnika szyby 2 razy. w obu przypadkach zaczelo sie tak jak u Ciebie. pozniej byl trzask i zgrzyt a pozniej mechanizm do wymiany. zycze aby u ciebie oznaczalo to co innego
jezeli juz dojdzie do wymiany mechanizmu, to nie polecam zamiennikow - u mnie wytrzymal 2 miesiace i padl...
mam troche doswiadczenia w temacie, bo ostatnio zmienialem mechanizm podnosnika szyby 2 razy. w obu przypadkach zaczelo sie tak jak u Ciebie. pozniej byl trzask i zgrzyt a pozniej mechanizm do wymiany. zycze aby u ciebie oznaczalo to co innego
jezeli juz dojdzie do wymiany mechanizmu, to nie polecam zamiennikow - u mnie wytrzymal 2 miesiace i padl...
ok mam nadzieje ze to nie bedzie co mowisz, ile kosztuje zamiennik a ile orginal? kiedys zmienialem z tylu podnosnik??zalozylem zamiennik i narazie odpukac dziala :?
[ Dodano: Czw 17 Wrz, 09 08:16 ]
Zamieszczone przez -shadow-
Sprawdź kable w gumowych przegubach przechodzące z auta do drzwi. Czasami kable się złamią i wtedy dzieją się takie "cuda"
chodzi o te w tej gumowej "harmonijce"?? ok zobacze
Zobacz czy nie masz "syfu" w prowadnicach. Być może szyba ma duży opór o działa czujnik przed przytrzaśnięciem.
Zamykanie szyb z kluczyka poprzez zamek w drzwiach jest funkcją programowanie funkcji komfortu dla szyb i wtedy czujniki przed przytrzasnięciem nie są aktywne.
Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Ja kupowałem u użytkownika skodexim cały mechanizm ponieważ linka się uwolniła i nie było sposobu jej założenia ze względu na nitowaną pokrywę mechanizmu jej zwijania.
Pierwsze co zrób to zdemontuj boczek i zobacz co się stało
Możliwe że jeden z plastikowych suwaków mógł się uszkodzić i dlatego są takie dziwne objawy. Można dokupić te plastikowe elementy. Jak uszkodzony jest mechanizm zwijący linkę to najprawdopodobniej cały mechanizm do wymiany
Ja kupowałem u użytkownika skodexim cały mechanizm ponieważ linka się uwolniła i nie było sposobu jej założenia ze względu na nitowaną pokrywę mechanizmu jej zwijania.
Pierwsze co zrób to zdemontuj boczek i zobacz co się stało
Możliwe że jeden z plastikowych suwaków mógł się uszkodzić i dlatego są takie dziwne objawy. Można dokupić te plastikowe elementy. Jak uszkodzony jest mechanizm zwijący linkę to najprawdopodobniej cały mechanizm do wymiany
To nie wygląda za bardzo na mechanizm bo z kluczyka w zamku drzwi twierdzi, że szyby działają poprawnie
Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
ok mam nadzieje ze to nie bedzie co mowisz, ile kosztuje zamiennik a ile orginal? kiedys zmienialem z tylu podnosnik??zalozylem zamiennik i narazie odpukac dziala :?
Komentarz